Artikelen

Ann Nijland en Sjouke Scholten: bedankt!

Vanwege het ellendige virus kon onze jaarvergadering in maart 2020 niet doorgaan. Twee van onze bestuursleden zouden bij die gelegenheid afscheid nemen. Nu is het zo dat zij beiden verhuizen en feitelijk vanaf mei niet meer actief zullen deelnemen aan het bestuur. Ann Nijland verhuist naar Drachten, Sjouke Scholten is al vertrokken naar Gorredijk. Alle reden om hier aandacht aan te schenken.

Ann hield contact met vrijwilligers, zorgde voor attenties voor sprekers, en organiseerde de lezingen en cursussen. Ze was ook in bredere zin een belangrijke bindende factor in het bestuur en de vereniging. Menig nieuw lid is lid geworden na een gesprek met Ann! In de Slūswachter heeft ze ons herhaaldelijk laten meegenieten van belevenissen in de natuur rond haar tuin.

Sjouke heeft zijn grote kennis van ecologie met ons gedeeld en afgelopen winterseizoen een uiterst interessante avond verzorgd over de ontwikkelingen in de populaties vogels in de natuurgebieden rond Bakkeveen. U kunt de samenvatting daarvan nog eens nalezen op http://www.natuur-bakkeveen.nl/vogels_rondom_bakkeveen.

Aan beiden veel dank. We zullen hen missen!

 
Claartje Slofstra / april 2020

« terug naar overzicht artikelen