Artikelen

Bloeiende bollen langs de Foarwurkerwei.


 

Het is een mooi gezicht om de boerencrocussen en de wilde narcissen in de berm langs de Foarwurkerwei te zien bloeien. Doordat ze laat in het seizoen geplant zijn is het niet ongewoon dat ze ook wat later bloeien dan normaal het geval is.

De laatste groep crocussen zijn wel in één adem geplant maar kennen merkwaardig genoeg 2 verschillende bloeitijden. Vermoedelijk hebben een paartje eenden voor een deel de koppen uit de pas opkomende crocussen gegeten waardoor in eerste instantie slechts de helft van het gehele vak in bloei kwam. (eenden vallen ook onder de natuur!) Gelukkig zijn ze wel opnieuw uitgelopen.

 

Met het mooie weer na de paasdagen kunnen de honingbijen er nu volop van profiteren. Doordat de berm niet gemaaid wordt kan het loof van de bolgewassen in alle rust afsterven. De toegepaste soorten zullen zich naar verwachting uitzaaien waardoor er in de toekomst een kleurig tapijt kan ontstaan.

Ondanks het feit dat er al veel bollen geplant zijn is er er nog ruim voldoende plek om komend najaar nog meer bollen aan te planten. Aan de Natuurvereniging zal het niet liggen.

 

 
Douwe Klijnstra / april 2015

« terug naar overzicht artikelen