Artikelen

Boekbespreking 'Wilde apen'

“ Wilde apen” door Frank Berendse

Boekbeschrijving 

Natuurbescherming in Nederland - Korenwolven, otters en ooievaars omgeven we met liefdevolle zorg, maar wie beschermt de bitterling, het varkensoortje of de paardenbijter? En wie hoort er nu in het reservaat, de vogels hoog in de blauwe lucht of wilde apen, zoals wij? Natuurbescherming is voor dromers en idealisten, denkt iedereen.

Dit verhaal begint met een droom, maar eindigt met een realistisch toekomstbeeld. ‘Wilde apen’ geeft een vlot overzicht van de geschiedenis van de natuurbescherming, de stand van de natuur in Nederland en de oplossing van de problemen waarmee de natuur te kampen heeft. Het eindigt met de toekomst van het Nederlandse platteland, met schone landbouw en zoveel ruimte voor natuur, dat wilde planten en dieren zelf hun toekomst kunnen bepalen.

Aldus de boekomschrijving op de site van één der grootste Nederlands boekverkopers op internet. Het boek leest gemakkelijk weg en is een aanrader voor iedereen die de Nederlandse natuur en het Nederlandse landschap na aan het hart ligt en bovendien regelmatig last heeft van landschapspijn.

 
Douwe Klijnstra / maart 2017

« terug naar overzicht artikelen